Däck Göteborg

Vi byter, förvarar och säljer nya däck

 

Vi levererar däck & fälg från:

 
Pirelli däck
Continental däck
Michelin däck
Nokian däck
Mak Performance Wheels
AEZ fälgar
DOTZ Tuning Wheels
BBS Däck
General Tire däck
ENZO
VREDESTEIN
DEZENT Fälgar

Köp dina däck hos oss på Allt i Bil

Vi jobbar bara med förstklassiga leverantörer

Kvalificerad däckservice

Att ha bra däck på bilen är viktigare än vad man kanske tror. Däck med tillräckligt mönsterdjup, rätt montering och balansering och – givetvis – rätt modell för bilen och årstiden – är alla saker man måste se till att ha koll på som bilägare. Har man själv svårt att hålla koll på dessa saker så är regelbunden däckservice ett måste. Däck som inte håller måtten innebär direkt livsfara att köra omkring med. Allt i Bil i Göteborg erbjuder en komplett verkstad som genomför grundlig däckservice till alla möjliga olika bilar – oavsett märke, modell, storlek eller standard. Vi monterar, balanserar, skiftar och kontrollerar dina hjul – både däck och fälg. När man kör omkring med hjul som inte är balanserade så påverkas körningen markant. Det sliter i onödan på såväl bil som däck och vägarna man kör på – och bilen bränner onödigt mycket bränsle. När du låter din bil genomgå däckservice så balanserar vi dina däck så att din körning blir alldeles jämn och behaglig.

Däck & däckservice i Göteborg

Sommar- och vinterdäck

Alla bilar ska ha två uppsättningar däck – en för sommaren och en för vintern. I ett land som Sverige, där temperaturer och väglag växlar kraftigt mellan årstiderna måste man se till att de däck man har på bilen är lämpade för det underlag man kör på vid varje körning. Reglerna för vinterdäck och sommardäck är strikta och tydliga och de flesta av oss har vinterdäcken på bilen redan innan december månad. När våren kommer är det svårare att avgöra huruvida det är dags att sätta på sommardäcken eller ej, ibland kan vinterväglag råda långt in i april och råder vinterväglag så ska bilen ha vinterdäck. Eftersom varje bil måste ha sina vinter- och sommardäck så är vårt råd att redan från början investera i en fin uppsättning av varje.

Vi ger dig gärna råd och tips inför köpet av nya däck och får levererat däck från i stort sett alla kända märken inom en arbetsdag. En permanent plats i vårt däckhotell gör att du slipper bekymra dig för dina däck – varken bytet av dem, underhållet, rengöringen och utrymmet de tar upp.

Däckhotell

Däckhotell

En av våra mest uppskattade tjänster är vårt däckhotell. När det kommer till däck så är just förvaringen av dem ett välkänt gissel. Långt ifrån alla har utrymme nog – och även om man har någon vrå över så är det sällan man vill använda den till stora, smutsiga, illaluktande däck. För att lösa problemet är du välkommen till oss på Allt i Bil i Göteborg – vårt däckhotell tar gärna emot dina vinter- respektive sommardäck under det halvår som de inte är i bruk. Våra utrymmen ger däcken de bästa förutsättningarna för vila och återhämtning.

En av de många fördelarna med att ha sina däck på ett däckhotell under den period de inte används är att man får ett gyllene tillfälle att se till att de vårdas som de ska. När du låter dina däck vila hos oss på Allt i Bils däckhotell så ser vi till att dina däck både tvättas och vårdas under bästa tänkbara omständigheter. Vårt däckhotell är det närmaste man kan komma ett däckspa – om man nu skulle tycka att det var roligt att drista sig till en sådan jämförelse. Däcktvätt och däckvård är alltid bra att ha rutin på för att däcken ska ha de bästa förutsättningarna till ett långt liv.

Däckbyte

Däckbyte

När man byter däck, vilket enligt lag ska göras två gånger per år – inför vintern och sommaren – så är det bra om de monteras av någon som har erfarenhet av däckmontering. Tack vare internationella däcktryck är det enkelt att se vad varje däck har för särskilda specifikationer och behov. Byta däck ska man också göra när de gamla däcken inte längre håller måttet och det är ett mått man själv får avgöra till viss del. Det finns såklart lagar kring däck och deras prestandakrav, men i många fall är det klokt att byta ut däcken ett tag innan de ligger på gränsen. Ett exempel är mönsterdjupet där minimikraven är att sommardäck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm och vinterdäck 3 mm, men varje seriös däckhandlare rekommenderar att byta däcken ungefär vid det dubbla. Det finns ingen vettig anledning att pressa dem till bristningsgränsen.

En del privatpersoner har ett genuint bilintresse och mekar kanske en del på fritiden, dessa personer brukar själva ansvara för att byta däcken på sin bil när så behövs. Många andra föredrar dock att lämna in bilen på en verkstad för att få däckbytet genomfört, dels kanske tiden är för dyrbar och dels kanske varken kunskap eller intresse finns. Vi på Allt i Bil i Göteborg tar hand om din bil och dess nya däck på bästa tänkbara vis. Vi är snabba, effektiva och erbjuder konkurrenskraftiga priser. Du kanske är redo för att låta oss byta däck på din bil men har inga däck? Inga problem, vi är återförsäljare av såväl nya som andrahandsdäck av kontrollerat god kvalitet. Vi hjälper dig att få tag på nya däck till din bil, som lämpar sig för dess förutsättningar.

Begär offert

Skulle du vilja ha en offert för en ny uppsättning däck? Kanske ett däckbyte? Eller nya fälgar? Tveka inte att göra en förfrågan i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Ditt namn *

Din epost *

Jag vill ha offert för:
Däck 
Fälg 

Reg-nr *

Bilmärke *

Modell *

Årsmodell *

Ditt telefonnummer *

Falck_logo Falck vägassistans tecknas när du servar din bil hos oss.

Kolla besiktningen!