Falck vägassistans tecknas när du servar din bil hos oss.

Falck_logo

Utför din bromsservice hos Allt i Bil

Är din bil i behov av bromsservice eller nya bromsar så kan det löna sig att kontakta oss på Allt i Bil. Vi utför alltid ett fackmannamässigt arbete med högkvalitativa reservdelar. Trafiksäkerheten är beroende av att bromsarna fungerar felfritt, så att din bil kan hålla avstånd och följa hastighetsbegränsningar. Hur snabbt bilen bromsar in beror på förarens reaktionstid och i vilken hastighet bilen kör. Bromssträckan blir fyra gånger längre när hastigheten fördubblas och när farten minskar med en fjärdedel blir bromssträckan hälften så lång.

Det finns två typer av bromsar, trumbromsar och skivbromsar. De flesta nya personbilar har skivbromsar och nästan alla moderna bromssystem har två kretsar. Varje krets är kopplad till 2 hjul vilket gör att om kretsen skulle sluta fungera så fungerar bromsarna på de övriga hjulen fortfarande normalt. Handbromsen är vanligtvis en trumbroms. Ett tecken på att bromsarna behöver bytas ut är om bromsbeläggen börjar göra ett tjutande ljud när de används. Då är det hög tid att byta ut bromsarna.

När du bytt eller servat dina bromsar så är det viktigt att köra in bromsarna. Det kan man till exempel göra genom att bromsa från en hastighet på 60km/h tills bilen stannar efter varannan kilometer under 2 mil. På så sätt minskar risken för vibrerande eller gnisslande bromsar och bromsarnas livslängd förlängs. Tänk på att undvika kraftiga inbromsningar under de första 50 milen då bromsegenskaperna kan vara sämre än normalt under de första milen.