Köp dina nya vinterdäck och sommardäck hos oss på Allt i Bil

Vi levererar däck & fälg från:

Sommar- och vinterdäck

Alla bilar ska ha två uppsättningar däck – en för sommaren och en för vintern. I ett land som Sverige, där temperaturer och väglag växlar kraftigt mellan årstiderna måste man se till att de däck man har på bilen är lämpade för det underlag man kör på vid varje körning. Reglerna för vinterdäck och sommardäck är strikta och tydliga och de flesta av oss har vinterdäcken på bilen redan innan december månad. När våren kommer är det svårare att avgöra huruvida det är dags att sätta på sommardäcken eller ej, ibland kan vinterväglag råda långt in i april och råder vinterväglag så ska bilen ha vinterdäck. Eftersom varje bil måste ha sina vinter- och sommardäck så är vårt råd att redan från början investera i en fin uppsättning av varje.

Vi ger dig gärna råd och tips inför köpet av nya däck och får levererat däck från i stort sett alla kända märken inom en arbetsdag. En permanent plats i vårt däckhotell gör att du slipper bekymra dig för dina däck – varken bytet av dem, underhållet, rengöringen och utrymmet de tar upp.

Köp nya däck hos Allt i Bil

Hos oss kan du köpa däck och få dem monterade i någon av våra verkstäder. Vi hjälper dig att hitta nya däck som passar just din bil och körstil. Allt i Bil jobbar bara med förstklassiga leverantörer vilket gör att du tryggt kan köpa dina nya däck hos oss. Vi erbjuder sommardäck, vinterdäck och friktionsdäck.

Vi ser till att du har rätt däck

Det finns massor av olika däck att välja mellan och att välja rätt däck är inte alltid så lätt som man tror. När man köper nya däck är det viktigt att veta vilken maxvikt däcket är anpassat för samt för vilken maxhastighet. Rätt typ av däck är viktiga för en säker bilfärd. När däcken slits försämras deras egenskaper så nya däck i rätt tid är en god investering för din och din familjs säkerhet.

Sköt om dina nya däck

När man köpt sina nya däck kan man få dem att hålla längre genom att köra in dem varsamt och hålla koll på att det är rätt lufttryck i däcken. Skölj även regelbundet bort smuts, salt och vägdamm från däcken. När du bytt till nya dubbdäck kan  du till exempel undvika rivstarter och hårda kurvtagningar. Detta gör att dubbarna får en chans att fastna ordentligt i gummit innan de blir för hårt påfrestade.

Vi kan vägleda dig i dina däckfrågor

Skulle du ha några frågor om dina nya däck finns vi här för att hjälpa dig. Oavsett bilmodell, storlek eller standard erbjuder vi en komplett däckverkstad. Vi monterar, balanserar, skiftar och kontrollerar både däck och fälg och ser till så att din körning blir jämn och behaglig. Vi levererar däck från i stort sett alla kända märken inom en arbetsdag och erbjuder dessutom däckförvaring.